نسیم گیلان

آخرين مطالب

جهاد دانشگاهی با ظرفیت علمی و رسانه ای، کمک کار در طرح جوانی جمعیت باشد علمي

جهاد دانشگاهی با ظرفیت علمی و رسانه ای، کمک کار در طرح جوانی جمعیت باشد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان -  رئیس علوم پزشکی گیلان به ظرفیت عظیم علمی و رسانه ای جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی می توانند در بخش جوانی جمعیت همکاری نزدیکی داشته باشند.
دکتر محمدتقی آشوبی با حضور در دفتر تحریریه ایسنای گیلان، با اشاره به چالش استان در حوزه جمعیت، اظهار کرد: علاوه بر رشد منفی جمعیت و نرخ پایین باروری، با سالمندی مواجه هستیم و سالمندترین جمعیت کشور را داریم.
وی بخشی از زندگی سالمندی را مساوی با انواع و اقسام سرطان ها و بیماری ها از جمله فشار خون و دیابت و نارسایی کلیه و... دانست و افزود: هنوز در استان و کشور هماهنگی های لازم برای مدیریت یکپارچه جمعیت سالمند وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان یکی از چالش های جمعیتی استان را مهاجرت سالمندان به گیلان دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد در دوران بازنشستگی در گیلان ساکن می شوند و لذا با افزایش بار مراجعه به بخش بهداشت و درمان مواجه هستیم.
آشوبی، بین 70 تا 78 درصد هزینه های بخش بهداشت و درمان را مربوط به جمعیت 15 درصدی سالمندان استان دانست و اضافه کرد: هزینه های بخش درمان به ویژه در دوران سالمندی شامل سرطان ها و شکستگی ها و نارسایی ها بسیار بالاست.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای جوانی جمعیت برنامه ریزی کرده و در این راستا کلینیک سالمندی را در بیمارستان شهدای سلامت رشت راه اندازی کردیم، گفت: تک فرزندی در آینده چالش هایی را برای جمعیت سالمند ایجاد خواهد کرد.
رئیس علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت تشخیص به موقع سرطان در درمان آن، اضافه کرد: 2.7 درصد جمعیت استان در سال مبتلا به انواع سرطان ها می شوند؛ البته با یک برنامه درست غربالگری و تشخیصی امکان کنترل بیماری و درمان وجود دارد.
وی از راه اندازی کلینیک سرطان پستان جهت شناسایی بیماری در مراحل اولیه خبر داد و متذکر شد: بیماری های پستان از طریق غربالگری در مسیر تشخیص و درمان قرار می گیرد.
آشوبی نظام شبکه بهداشت و درمان استان گیلان را نظامی غنی و جا افتاده دانست و بیان کرد: در اکثر روستاهای گیلان پزشک خانواده داریم و نظام شبکه در 100 درصد شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت فعال است و به زودی نظام شبکه را برای شهرهای بالای 20 هزار نفر جمعیت نیز مستقر می کنیم.
وی با بیان اینکه روند کاهش جمعیت و سالمندی در کشورهای توسعه یافته فرایندی 100 ساله را طی کرده، اما در ایران طی دو دهه به سالمندی جمعیت رسیدیم، گفت: به دنبال استقرار کامل نظام شبکه در سطح استان هستیم و کلیه شهرها و روستاها متولی سلامت خواهند داشت، زیرا نظام شبکه در قالب کادر سلامت محور شامل ماما، بهداشت خانواده، بهداشت روان، بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای به دنبال بیماریابی و غربالگری و ارائه خدمات بهداشت و درمان با روش های ساده تر است.
رئیس علوم پزشکی گیلان مراجعه به فوق تخصص با یک سرماخوردگی ساده را نادرست دانست و عنوان کرد: نظام ارجاع الکترونیکی را طراحی و راه اندازی کردیم تا بیماران با حداقل هزینه به سطح بالاتر درمانی ارجاع داده شوند؛ همچنین از هزینه های مازاد بخش خصوصی جلوگیری می کند.
آشوبی با بیان اینکه به دنبال استقرار کامل نظام شبکه و ارجاع الکترونیکی برای جمعیت دو و نیم میلیون نفری استان گیلان هستیم، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سلامت جامعه، بحث های محیط زیستی را با جدیت دنبال می کند.
وی از بی خطرسازی زباله های عفونی در استان خبر داد و بیان کرد: متاسفانه با چالش آلودگی دو رودخانه سطح شهر رشت مواجه هستیم که تهدیدکننده سلامت است و برای زباله های سراوان هم باید چاره اندیشی شود؛ البته بحث های غیرکارشناسی درباره رابطه پسماند و سرطان در گیلان را نمی پذیریم، زیرا با پیشرفت علم پزشکی، شاهد اقدامات تشخیصی و درمانی موثری در استان هستیم که امید به زندگی را افزایش داده است و بسیاری از افراد مبتلا به سرطان ادامه حیات می دهند.
رئیس علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مردم باید تهدیدات محیط زیستی را جدی بگیرند، یادآور شد: بیمارستان های گیلان سعی می کنند که آلودگی را وارد محیط زیست نکنند؛ البته سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستان های استان کاملا فعال نشده و نیازمند اعتبار 40 میلیارد تومانی هستیم.
وی از استریل شدن پسماندهای بیمارستانی در اکثر شهرستان ها خبر داد و خاطرنشان کرد: امکان تصفیه فاضلاب بیمارستان های قدیمی رشت همچون پورسینا که قدمت 100 ساله دارد، وجود ندارد و لذا این مشکل را با بیمارستان جایگزین حل خواهیم کرد.
رئیس علوم پزشکی گیلان، در ادامه به گردشگرپذیری استان اشاره و تصریح کرد: در ایام تعطیلات با جمعیت شناور 9 میلیون نفری مواجه هستیم که در برنامه ریزی های حوزه بهداشت و درمان، هیچ اعتباری برای آنان در نظر گرفته نشده است.
وی 60 درصد تکالیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را متوجه دانشگاه علوم پزشکی دانست و گفت: در این راستا چند کار مهم انجام دادیم که یکی از آنها شناسایی حدود 1100 زوج نابارور است؛ این زوج ها شناسایی و جهت درمان به مراکز ناباروری ارجاع شدند.
آشوبی، با بیان اینکه یک مرکز سطح یک درمان ناباروری دولتی در رشت و یک مرکز سطح دو در تالش داریم، تصریح کرد: یک مرکز دولتی به زودی در لاهیجان راه اندازی می شود؛ همچنین دو مرکز درمان ناباروری در بخش خصوصی داریم و کلیه بیمارستان های دارای بخش زنان و اورولوژی نیز اجازه درمان ناباروری را دارند.
وی نجات فرزندان سقط(نفس) را دومین کار مهم و جدی علوم پزشکی در سطح استان دانست و اضافه کرد: می خواهیم نوزاد شکل گرفته را زنده و سالم تحویل جامعه دهیم.
رئیس علوم پزشکی گیلان با تاکید بر لزوم کار فرهنگی در حوزه جوانی جمعیت، یادآور شد: متاسفانه هنوز از تفکر «فرزند کمتر؛ زندگی بهتر» عبور نکرده ایم و عمق فاجعه برای مسئولان ما جا نیفتاده که در صورت تداوم روند نزولی رشد جمعیت، تا دو دهه آینده با چالش نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به تصویب بیمه مادران دارای فرزند در قرارگاه جوانی جمعیت استان، تاکید کرد: در نظر داریم هر مادر خانه دار دارای یک فرزند را به مدت پنج سال، دارای دو فرزند را به مدت 10 سال و دارای سه فرزند را به مدت 15 سال بیمه کنیم؛ مادران دارای چهار فرزند نیز بیمه بازنشستگی دریافت خواهند کرد؛ البته منتظر تصویب کشوری این طرح یا اجرای آن حداقل برای گیلان هستیم.
آشوبی، با بیان اینکه در سال 72 با 32 هزار تا 34 هزار تولد سالانه مواجه بودیم، عنوان کرد: در حال حاضر سالانه 20 هزار تولد داریم و لذا برای جوانی جمعیت باید 10 هزار تا 15 هزار تولد بیشتر در سال داشته باشیم.
وی هزینه پیشگیری را کمتر از درمان دانست و اضافه کرد: مقام معظم رهبری 12 سال پیش نسبت به کاهش جمعیت هشدار دادند و امروز جوانی جمعیت را وظیفه قانونی خودمان می دانیم و اگر از امروز فکری برای آن نکنیم تا چند دهه دیگر قوم گیلک را نخواهیم داشت؛ البته امیدوار هستیم که اقدامات انجام شده طی یک سال اخیر به نتیجه برسد و تا سال 1403 شاهد افزایش حداقل 3000 تولد باشیم و طی پنج سال از وضعیت بحران خارج شویم.
رئیس علوم پزشکی گیلان در پایان، به ظرفیت عظیم علمی و رسانه ای جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی و دانشگاه علوم پزشکی می توانند در بخش جوانی جمعیت همکاری نزدیکی داشته باشند.
وی میزان موفقیت درمان ناباروری در مرکز دولتی رشت را بین 19 تا 21 درصد دانست و متذکر شد: درصد موفقیت پژوهشگاه رویان بالای 30 می باشد و لذا با همکاری این دو نهاد، می توانیم کارها را علمی تر پیش ببریم.
آشوبی همچنین ظرفیت رسانه ای جهاد دانشگاهی را فرصتی برای گسترش امید در جامعه و ارائه خدمات نظام و دولت در طول چهار دهه اخیر دانست و خاطرنشان کرد: امروز می توانیم تمام اعمال جراحی دنیا و اقدامات درمانی را در گیلان انجام دهیم و این واقعیت ها باید اطلاع رسانی شود.
 

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/711169/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار مدیرکل بنیاد شهید استان زنجان با مادر خانواده با برکت ایثارگر

تفاهم‌نامه‌ای بین دفتر برنامه‌ریزی امور ورزشی و اردوئی بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان بسیج ورزشکاران منعقد شد

آموزش ارتقای مهارت‌های شناختی و ارتباطی برای ایثارگران و کارکنان بنیاد منجر به افزایش رضایتمندی خواهد شد

زمان ورود سامانه بارشی به کشور تغییر کرد

انتخاب یک گیلانی به عنوان معلم نمونه کشور

نگهداری غیرمجاز جانوران وحشی در یکی از کافه‌های رشت

بوکر عربی به نویسنده فلسطینی در زندان رسید

شروع «غائله هایدگر» در بازار نشر

جسد جوان پلدختری در ساحل سیمره پیدا شد

ماجرای کلاهبرداری در حوزه پیش‌ فروش خودرو

اعترافات هولناک زن بی رحم به قتل همسرش

ماجرای تقسیم استان تهران به کجا رسید؟

جانباز سرافراز 70 درصد "عبدالزهرا سیلاوی " به خیل شهدا پیوست

قصه تصویری «کرمی که عقاب را نجات داد» چاپ شد

«تحلیل و آسیب‌شناسی شعر آیینی شاعران کاشان» منتشر شد

اردوی جانبازان بیمارستان فجر تبریز در چابکسر برگزار شد

آغاز کشت بادام زمینی در گیلان

واردات بیش از 116 هزار تن کالا از گمرکات گیلان

پاکسازی کیارود رودسر از دام‌های صیادی

جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانی

عشقم در 22سالگی به دختر 28ساله محکوم به شکست است؟

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) گرگان

ما را که تو منظوری خاطر نرود جایی

«شد خزان گلشن آشنایی» یادگار کیست؟

ماجرای مسمومیت 29 پزشک با مشروبات الکلی در شیراز

مدیریت مجموعه های اقتصادیِ بنیاد شهید در آذربایجان شرقی با مشارکت مردم است

دیدار معاون فرهنگی واجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با اعضای شورای شهرجزیره در روز شوراها

جزئیات مرگ تلخ و تکان‌ دهنده آهوی 13 ساله

دستگیری 5 نفر از اعضای شورای شهر سردشت

حراست هر دستگاه از ماموریت و وظیفه آن دستگاه نگهبانی می‌کند

فرمانده پایگاه شهیدان سجودی بیمارستان ساسان معرفی شد

پیشنهاد مشوق در هزینه خدمات فرودگاهی در تابستان توسط سازمان منطقه آزاد کیش به ایرلاین‌ها/ قول مساعد مدیران عامل شرکت هواپیمایی برای برقراری پرواز به جزیره کیش در فصل تابستان

این داغ بین ، که بر دل خونین نهاده ایم !

اولین نشست بررسی و تدوین برنامه عملیاتی سال 1403 در استان البرز برگزار شد

کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد

دستگیری 22 سارق مغازه طی 3 روز در گیلان

رخ‌نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار (فیلم)

کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

کرمان/ فوت پسربچه 5 ساله در سایه اهمال کاری‌ ها

برداشت گل گاوزبان از باغات اشکورات رودسر

آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه

تصاویر| سراوان از دفن زباله بهسازی شد؛ استان گیلان

آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان

ببینید | رخ‌نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار

بخشی از کتاب/ مبادا آه کسی را برآوری

داستانک/ پستچی

شما جای مامانشون بودین چکار می کردین؟

تحقق شعار سال نیاز به مدیران انقلابی و جهادی دارد